Siemiatycka Stajenka 2016

We wtorek, 19 stycznia w Siemiatyczach odbył się Podlaski Przegląd Kolęd i Pastorałek Osób Niepełnosprawnych „Siemiatycka Stajenka 2016”. Po raz szósty Warsztat Terapii Zajęciowej prowadzony przez Siostry Karmelitanki zorganizował Siemiatycką Stajenkę zapraszając do integracji i wspólnego kolędowania osoby niepełnosprawne z Podlasia i Mazowsza.

Licznie zgromadzone grupy wokalne z Warsztatów Terapii Zajęciowej, Środowiskowych Domów Samopomocy, Powiatowych Ośrodków Wsparcia z woj. podlaskiego i mazowieckiego zaprezentowały własne aranżacje zarówno tradycyjnych kolęd i pastorałek jak również popularnych utworów świątecznych.

Nasze "Wiolinki" pod kierunkiem A. Kosińskiej zaśpiewały  „Przybieżeli do Betlejem” oraz "W grudniowe noce". Wszystkie występy zostały nagrodzone brawami i pięknymi upominkami.

Gratulujemy przyjaciołom z Siemiatycz doskonale zorganizowanej imprezy, dziękujemy za upominki i liczymy na zaproszenie w 2017 roku.