IV Festiwal Festiwal Filmowy Twórczości Osób Niepełnosprawnych

Szanowni Państwo.

Warsztat Terapii Zajęciowej zaprasza do wzięcia udziału w IV Festiwalu Filmowym Twórczości Osób Niepełnosprawnych, motywem przewodnim tegorocznego festiwalu i tematem filmów jest hasło „niepełnoSPRAWNI i MARZENIA”.

Festiwal to cykliczna impreza kulturalna skierowana do osób niepełnosprawnych i placówek których beneficjentami są osoby niepełnosprawne: WTZ, ŚDS, DPS, Specjalne Ośrodki Szkolno – Wychowawcze, Fundacje i Stowarzyszenia prowadzące terapię i rehabilitację osób niepełnosprawnych. Impreza odbędzie się 22 października  2015 w sali Novego Kina „Merkury” w Białej Podlaskiej, rozpocznie się o godz. 10:00. Ma na celu aktywizację osób niepełnosprawnych, pokazanie ich możliwości, promowanie  twórczości i wizerunku, rozwijanie zainteresowań związanych z grą aktorską, szukanie sposobów wyrażania własnych myśli i uczuć poprzez medium jakim jest kamera, zwiększenie poczucia własnej wartości i poprawa samooceny osób niepełnosprawnych, kształtowanie właściwej postawy społecznej wobec osób niepełnosprawnych.

FFTON2015